Consumul de băuturi dulci, cum ar fi sucurile și alte băuturi îndulcite de către copiii și adolescenții din întreaga lume a crescut dramatic, amplificând riscurile, pe termen scurt și lung, pentru obezitate și alte boli, potrivit unor cercetări recente.

Între 1990 și 2018, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 19 ani și-au crescut consumul de băuturi îndulcite cu zahăr cu o medie de 23% (de la 0,68 porții pe săptămână la 3,6 porții pe săptămână), cu cele mai mari creșteri în Africa sub-sahariană (2,17 porții pe săptămână). Datele au rezultat ca urmare a unui sondaj în  185 de țări realizat de cercetătorii de la Universitatea Tufts din Boston.

Creșterea consumului de băuturi dulci în rândul tinerilor a fost de aproape două ori mai mare decât creșterea adulților în aceeași perioadă și corespunde unei rate crescute de obezitate în rândul tinerilor, au raportat cercetătorii în cursul lunii august în  The BMJ